Primeur voor eventsector: betrouwbare oplossing om 60% stookolie te besparen

hybrid power unit belorta bloesembar velm

De BelOrta Bloesembar kiest dit jaar voluit voor vergroening. Ze besparen tot 60% van hun dieselverbruik door te kiezen voor hybride stroomgroepen. Het is voor de organisatie een stap om in de toekomst volledig CO2-neutraal te worden.

De hybride oplossing komt er dankzij het all-in-one systeem van de Limburgse stroomgroepen-fabrikant e-power®.

 “Hybride stroomgroepen zijn niet nieuw, maar e-power® pakt het anders aan. Het gaat om batterijen die niet temperatuurgevoelig zijn in combinatie met gepatenteerde invertoren van het Belgische CE+T. Hierdoor is de betrouwbaarheid en inzetbaarheid veel groter dan reeds bestaande oplossingen. Deze oplossing zal daardoor vanaf nu meer op events ingezet worden gezien de belangrijke besparing en gewaarborgde stabiliteit.” -  Organisatie Bloesembar

Hybridisatie van stroomgroepen: de voordelen van een batterij, de betrouwbaarheid van een generator

Het concept van een hybrid power unit bestaat erin een klassieke generator te combineren met een batterij pakket. Die combinatie zorgt ervoor dat opgeslagen energie wordt aangesproken door de verbruikers en dat de generator het batterijpakket voedt.  Op dit manier worden twee problemen opgelost: je kan batterijen ook inzetten op locaties waar er geen stroomnet voor handen is om ze op te laden. Omgekeerd hoef je de generator, off-grid stroomvoorziener bij uitstek, niet constant laten draaien.

e-power® heeft met zijn P-grid een all-in-one oplossing gebouwd die in verschillende uitvoeringen beschikbaar is. De maand mei zal volop in het teken staan van hybride systemen en vergroening.